L'edifici del Capitoli dels Estats Units.
L'edifici del Capitoli dels Estats Units. (Foto: Reuters)
Washington

La seguretat del Congrés dels EUA intercepta un sobre amb una substància tòxica enviada a un senador que resulta mortal si arriba a la sang

Els serveis de seguretat del Congrés dels Estats Units han detectat el sobre enviat al senador republicà per Mississipí Roger Wicker. La substància es tractaria de ricina, una toxina de pols blanquinosa que s'inhala i resulta mortal si arriba a la sang.

RedaccióActualitzat
Els serveis de seguretat del Congrés dels Estats Units han detectat un sobre amb una substància tòxica enviada al senador republicà per Mississipí Roger Wicker, membre de diversos comitès del Congrés, entre els quals el de les Forces Armades. Fonts del Capitoli han explicat que es tracta de ricina, una toxina de pols blanquinosa que s'inhala i resulta mortal si arriba a la sang.

El sobre s'ha detectat en un control rutinari a les instal·lacions on es rep el correu destinat als congressistes, un edifici diferent del Capitoli, i òbviament no ha arribat a l'oficina d'aquest polític. Les autoritats han repetit la prova dues vegades i ha donat positiu. El cap dels agents de seguretat al Senat, Terrance Gainer, ha explicat que el sobre tenia segell de Memphis, però no hi havia informació al remitent.

La senadora demòcrata Claire McCaskill, per la seva banda, ha assegurat que les autoritats han identificat un sospitós, però no ha concretat si se l'ha detingut. La secretària de Seguretat Nacional nord-americana Janet Napolitano, que era al Capitoli, però, no ha parlat sobre l'incident.

Tota la correspondència destinada als membres del legislatiu nord-americà es processa en una instal·lació situada en un suburbi de Maryland després dels atemptats del 2001 amb àntrax. Precisament, aquest any s'han enviat diversos sobres a les oficines d'alguns congressistes.
Anar al contingut