Rialp

La Bruixa d'Or rep en dos mesos més de 3.000 sol·licituds per optar als pisos de lloguer a un euro mensual

Fa poc menys de dos mesos que La Fundació de la Bruixa d'Or ha engegat una iniciativa solidària que ha estat tot un èxit. La Bruixa de Sort ofereix 16 pisos per a persones aturades i amb fills amb malalties rares per un euro al mes.

RedaccióActualitzat
L'administració de loteria de Sort La Fundació de La Bruixa d'Or ha engegat una iniciativa solidària que té com a objectiu cedir pisos a famílies amb pocs recursos al preu d'un euro al mes durant els primers sis mesos i 75 a partir del setè mes. Per accedir al procés de selecció per ocupar aquests pisos cal ser aturat i tenir almenys un fill afectat d'una malaltia rara o de baixa prevalença, una causa en què Xavier Gabriel, el propietari de l'administració, fa anys que treballa. Fins ara, La Bruixa ha rebut més de 3.000 sol·licituds i dos dels setze pisos disponibles estan ocupats.

Els pisos es troben en una promoció de nova construcció a Rialp i tenen entre 65 i 70 metres quadrats, estan moblats i incorporen plaça de pàrquing i traster. La Fundació de La Bruixa d'Or vol ampliar l'oferta de pisos i espera que la seva iniciativa contagiï altres propietaris de pisos buits; per fer-ho ha posat el seu portal web a disposició de la gent que vulgui cedir a un preu simbòlic o assequible pisos arreu de l'Estat per a famílies amb pocs recursos. Per a la famosa administració de Sort, aquesta iniciativa suposarà una inversió de 212.772 euros a l'any.

De moment, Xavier Gabriel, propietari de La Bruixa d'Or, donarà aquesta oportunitat a setze famílies dels més de 3.000 sol·licitants d'ocupar l'edifici per estrenar de Rialp, on es podran estar fins que trobin feina. La Fundació es farà càrrec del tractament mèdic dels menors i ha demanat col·laboració per part de les administracions, que de moment hi han respost positivament.
Anar al contingut