Rajoy, el president de La Caixa, Isidre Fainé, i el del grup Godó, Javier Godó. (Foto: EFE i ACN)
Rajoy, el president de La Caixa, Isidre Fainé, i el del grup Godó, Javier Godó. (Foto: EFE i ACN)
Madrid

Rajoy es va reunir amb Fainé i Godó dimarts a La Moncloa

El tema de conversa, segons EFE, va ser l'actualitat catalana i espanyola, mentre que "Economia Digital" va més enllà i explica que tots tres van parlar sobre com apaivagar el sobiranisme a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es va reunir dimarts amb el de La Caixa, Isidre Fainé, a La Moncloa, segons confirma l'agència EFE. El diari "Economia Digital" explica que a la trobada també hi havia el propietari del grup Godó, Javier Godó. La Caixa ha negat que existís aquesta reunió.

De què van parlar?

Segons EFE, el tema de conversa va ser l'actualitat catalana i espanyola, mentre que "Economia Digital" va més enllà i explica que Rajoy, Fainé i Godó van parlar sobre com apaivagar el sobiranisme a Catalunya.

Precisament la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, assegurava dimecres en una conversa amb periodistes que el govern català ja prioritza la situació econòmica per damunt de la consulta.

Per argumentar això, Saénz de Santamaría es basava en les discrepàncies entre els consellers Gordó i Homs sobre si la consulta s'ha de pactar amb Madrid o no. Precisament el conseller Felip Puig i Josep Antoni Duran i Lleida també expressaven diferents prioritats: l'un, fer la consulta com sigui; l'altre, dialogar amb Madrid.

Felip Puig ha dit que "utilitzant tots els mecanismes legals vigents, o aquells que construïm, la consulta es farà". I Duran ha tornat a assenyalar: "El diàleg amb el govern espanyol s'ha d'entendre i no s'ha d'interpretar com diferències entre uns i altres" -en al·lusió a les diferents sensibilitats entre consellers més sobiranistes i més pactistes.

Iniciativa per Catalunya, per la seva banda, creu que la via del diàleg amb Madrid per fer la consulta no està esgotada. Jaume Bosch, al "Polièdric" de Catalunya Informació, va declarar: "Crec que el 'no' s'hauria de produir a partir d'una proposta que faci el Parlament de Catalunya, portar-la al Congrés de Diputats i, quan s'hagi manifestat el Congrés tindrem el 'sí' o tindrem el 'no'".

Bosch, com Duran i Lleida, va demanar, a més, dessacralitzar la data del 2014.
Anar al contingut