Sant Joan Despí

Castellà diu que les retallades a les universitats seran d'entre un 2 i un 3% si es flexibilitza l'objectiu de dèficit

El secretari d'Universitats ha assegurat que no hi haurà acomiadaments ni de professors ni d'investigadors permanents. En l'àmbit de serveis, però, ha reconegut que dependrà de cada universitat.

RedaccióActualitzat
El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha explicat a l'espai "L'entrevista del 3/24" que la retallada en l'àmbit universitari podria ser d'entre el 2 i el 3% si finalment el govern espanyol flexibilitza l'objectiu de dèficit fins al 2%, com afirmen diverses informacions periodístiques. Una retallada del tot assumible, afirma, que no representaria travessar cap línia vermella, com han denunciat tots els rectors de les universitats catalanes. Castellà, a més, ha explicat que des de la Generalitat ja ha confirmat als rectors de les universitats que "qualsevol restricció del pressupost que hi hagi en funció de l'objectiu final de dèficit que es plantegi, no pot ser absorbit en termes estructurals per la universitat, sinó amb ingressos extraordinaris".

Castellà també ha assegurat que no hi haurà acomiadaments ni de professors ni d'investigadors permanents. En l'àmbit de serveis, però, dependrà de cada universitat, segons reconegut. En aquest sentit, ha recordat que la Universitat Politècnica de Catalunya ha decidit acomiadar els interins.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut