Imatge d'arxiu d'una promoció de pisos nous buits.
Imatge d'arxiu d'una promoció de pisos nous buits.
Barcelona

Un 11,6% dels habitatges que hi ha a Catalunya estan buits

Aquesta xifra suposa prop de 450.000 habitatges desocupats, al voltant de 4.000 menys que fa una dècada. Les Garrigues, la Ribera d'Ebre, l'Urgell i la Terra Alta són les comarques amb un percentatge més alt de pisos buits.

RedaccióActualitzat
A Catalunya hi ha 3.863.381 habitatges familiars, dels quals un 76,2% són habitatges principals, un 12,2% són segones residències i un 11,6% estan buits, segons les dades corresponents a l'any 2011 que ha fet públiques l'Institut Català d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Això suposa prop de 450.000 habitatges desocupats, al voltant de 4.000 menys que fa una dècada. Les comarques amb més percentatge de pisos buits són les Garrigues, la Ribera d'Ebre, l'Urgell i la Terra Alta, on a més del 20% dels habitatges no hi viu ningú. Precisament, la setmana passada es va conèixer un estudi de la Generalitat que apuntava que 80.000 pisos nous estan buits a Catalunya.

Al conjunt de l'estat espanyol, el percentatge d'habitatges buits se situa lleugerament per sobre del 14%, una xifra molt similar a fa una dècada però amb una distribució geogràfica molt diferent. El País Valencià, Múrcia, Andalusia i Galícia són les regions amb un percentatge més alt de pisos buits

A Salou i Calafell, més segones residències que primeres

Pel que fa a les segons residències, més de la meitat dels pisos de les localitats tarragonines de Salou i Calafell són segones residències. Tots dos municipis estan situats entre les deu poblacions espanyoles amb un percentatge més alt d'aquesta mena d'habitatges.

Aquesta situació també passa a les comarques de la Vall d'Aran i la Cerdanya, on la majoria d'habitatges són segones residències.
Anar al contingut