Washington

L'FMI demana "més temps" i un ritme "flexible" per a Espanya a l'hora de dur a terme els ajustos

Lagarde considera que cal continuar les reformes fiscals i econòmiques que el país està portant a terme, però que "necessita més temps" i un ritme més "flexible" per dur a terme aquesta consolidació fiscal.

RedaccióActualitzat
La directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, considera que Espanya ha de continuar les reformes fiscals i econòmiques que està portant a terme, però s'ha mostrat partidària d'aplicar aquesta consolidació fiscal amb "més temps" i un ritme més "flexible". Lagarde creu que amb una taxa d'atur del 25% (i que el mateix FMI preveu que s'enfili fins al 27% aquest 2013), "és clarament necessari dur a terme una consolidació fiscal, però no tan forta com la que es va plantejar en un principi".

En la reunió de primavera de l'FMI i el Banc Mundial, la directora del Fons ha afirmat que Espanya "necessita més temps" per a dur a terme la consolidació fiscal, tenint en compte "la situació del país i l'esforç que ha fet". En la mateixa línia, l'economista de l'organisme Philip Gerson ha destacat que "ja hi ha hagut un gran ajust a Espanya el 2012" i que, de cara al futur, "és obvi" que caldrà que redueixi el seu dèficit "però necessita fer-ho a un ritme gradual".

Una economia de "tres velocitats"

La directora-gerent de l'FMI ha apuntat que ara mateix l'economia mundial té "tres velocitats", diferenciant entre "els que han superat bé la crisi, els que van millorant i els qui encara els queda un llarg camí per recórrer". Lagarde ha situat els països emergents i les economies en desenvolupament en el primer grup; els Estats Units, Suècia i Suïssa en el segon i Japó i la zona euro en el darrer vagó. Sobre els països amb la moneda comuna, ha refermat que "cal seguir endavant amb la unió bancària". Pel Fons Monetari, "cal passar de les tres velocitats" actuals a "una economia mundial a tota velocitat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut