Palma

El govern balear aprova el decret de trilingüisme, que acaba amb la immersió del català

El govern balear presidit pel popular José Manuel Bauzá ha aprovat aquest divendres el decret de trilingüisme, un decret que acaba amb la immersió del català a les Illes els últims 30 anys. La norma obliga a impartir classes en català, castellà i anglès en la mateixa proporció i s'aplicarà a partir del curs que ve.

RedaccióActualitzat
El govern balear acaba d'aprovar el decret de trilingüisme, la norma que obliga a fer classes en català, castellà i anglès en iguals proporcions, i que s'aplicarà a partir del curs vinent. Aquesta decisió del govern popular de José Manuel Bauzá acaba amb la immersió en llengua catalana aplicat a les Illes des del 1983.

Aquesta norma imposa que a partir d'ara gairebé un 30% de l'ensenyament serà en català, un 30% en castellà i un altre 30% en anglès, que s'anirà aplicant de manera progressiva fins a Secundària. El govern Bauzá deixa un 10% de l'ensenyament en mans dels consells escolars del centre.

El conseller d'Educació i portaveu de l'executiu balear, Rafel Bosch, defensa aquest nou model: "Respectant els criteris dels uns i els altres, aquest decret ha de fer possible que una comunitat bilingüe treballi a les aules amb l'ús de les dues llengües per igual".

El decret s'ha aprovat gràcies a la majoria absoluta del PP, que no ha fet cas de les crítiques que ha rebut dels principals sindicats educatius, associacions de pares i partits a l'oposició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut