Vilassar de Mar

Una quinzena d'inspectors d'Hisenda pentinen el Mercat de la Flor de Vilassar per primera vegada en trenta anys

És un exemple de l'ofensiva contra el frau anunciada fa uns dies pel govern espanyol, i no ha estat una sorpresa per als floristes, ja que la setmana passada els van avisar que farien les inspeccions. Els inspectors han demanat totes les factures per comprovar que es facturi l'IVA adequat i també que s'apliqui el recàrrec d'equivalència a aquells floristes que facturen per mòduls. En trenta anys, és la primera vegada que hi ha una inspecció al Mercat de la Flor.

RedaccióActualitzat
Al Mercat de la Flor i la Planta Ornamental, a Vilassar de Mar, s'hi ha vist una imatge gens habitual: una quinzena d'inspectors d'Hisenda han pentinat les instal·lacions, amb la carpeta sota el braç. És un exemple de l'ofensiva contra el frau anunciada fa uns dies pel govern espanyol, i no ha estat una sorpresa per als floristes, ja que la setmana passada els van avisar que farien les inspeccions, segons ha explicat Jordi Rodón, president del mercat.

Els inspectors han fet tres rondes per les parades, demanant les factures per comprovar que es facturi l'IVA adequat i també que s'apliqui el recàrrec d'equivalència a aquells floristes que facturen per mòduls. Això ha fet anar una mica de bòlit els paradistes, en un dels moments més àlgids de l'any, a les portes de Sant Jordi.

Els inspectors busquen que es facturi l'IVA adequat, un 21% des de l'última pujada, i també que s'apliqui el recàrrec d'equivalència a aquells floristes que facturen per mòduls, uns 5 euros i escaig per cada 100 euros de flors, que "són els que molts es volen estalviar", diu Francesc Xiberta, majorista.

A tocar de la diada de Sant Jordi, quan es venen més roses, la visita dels inspectors no ha fet gaire gràcia perquè pot espantar la clientela. De fet, si bé a primera hora "hi havia un ambient que era massa, de cop i volta ha quedat buit", segons ha explicat el productor Pep Roig.

En trenta anys, és la primera vegada que hi ha una inspecció al Mercat de la Flor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut