Barcelona

Els productors ecològics reivindiquen mercats pagesos setmanals per promoure'n el consum

Augmenta la superfície dedicada a l'agricultura ecològica i el nombre de productors, que s'ha duplicat en només cinc anys. El sector va guanyant consumidors i facturació i reivindica, en el marc de la Fira per la Terra de Barcelona, mercats pagesos setmanals per promoure'n el consum.

Televisió de CatalunyaActualitzat
La producció d'agricultura ecològica a Catalunya ha viscut un important increment els últims anys, auge que es deixa sentir tant en les hectàrees cultivades com en el nombre de productors, consumidors i, sobretot, en la facturació.

La superfície cultivada el 2007 era d'unes 60.000 hectàrees, i cinc anys després, el 2012, ja era de gairebé 95.000. Pel que fa al tipus de cultiu, la vinya és el més extens, amb un 27% del total, mentre que les oliveres arriben fins al 23%.

L'augment en el nombre de productors encara és superior, i s'arriba a duplicar en cinc anys. Dels 769 productors ecològics del 2007 als 1.560 de l'any passat.

El nombre de persones que consumeixen diàriament productes ecològics actualment és de prop del 5%, una xifra que es preveu que augmenti. Tot i això, el preu i la dificultat que encara hi ha per trobar-los són un obstacle per al consum.

De tota manera, en plena crisi econòmica, el sector de l'agricultura ecològica factura més de 130 milions d'euros, el doble que cinc anys enrere.

Fomentar els mercats de pagès

Precisament aquest cap de setmana s'ha celebrat, en el marc de la Fira per la Terra de Barcelona, el primer mercat de pagès per promoure'n el consum.

Uns cent pagesos hi han plantat les parades per oferir els seus productes sense intermediaris i molts s'hi han acostat per omplir el cistell de productes ecològics o de proximitat, dos valors en alça que ajuden a recuperar la qualitat dels camps de conreu.

Aquesta iniciativa vol servir per reivindicar la creació de mercats pagesos setmanals als barris de Barcelona i arreu de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut