Barcelona

La literatura sobre la independència de Catalunya farceix les prestatgeries abans de Sant Jordi

Els aparadors de llibres polítics estaran especialment plens, aquest 23 d'abril, de títols relacionats amb això que, en l'escenari polític actual, s'està anomenant "el procés": el debat sobre la independència de Catalunya i el moviment social que es va desencadenar amb la manifestació de la Diada.

RedaccióActualitzat
Els títols sobre Catalunya i la independència són més presents que mai aquest Sant Jordi. Periodistes, historiadors, economistes i personatges populars escriuen sobre el que en l'escenari polític actual s'anomena "el procés" i sobre el moviment social que es va desencadenar amb la manifestació de la Diada.

Rebel·lió, fulls de ruta, llibertat, arguments o reflexions, entre d'altres, són grans reclams, tant de les petites com de les grans editorials. I és que les vendes de llibres sobre l'autodeterminació són ara un 70% superiors a les registrades l'any passat, segons responsables de la llibreria La Central.

Títols com "S'ha acabat el bròquil", del periodista Jaume Barberà, o "1.001 Curiositats de la independència de Catalunya", d'Ana Riera, ja han entrat a la llista dels més venuts que elabora la cadena La Casa del Llibre.

Entre les novetats sobre l'independentisme destaquen "Desmuntant la caverna", del periodista Jofre Llombart; "El dia que Catalunya va dir prou", del periodista Pere Martí; el llibre de fotografies "Tres dies que van canviar el país. Les grans manifestacions dels anys 1977, 2010 i 2012"; "La rebel·lió catalana. Notícia d'una república independent", d'Antonio Baños; "Ser independentista no és cap pecat", del monjo i historiador Hilari Raguer, o l'antologia de vinyetes publicades el 2012 "Any d'Estelades".

Competeixen en les prestatgeries amb moltes altres opcions impossibles d'enumerar sense oblidar-se'n de cap.

Títols recomanats

TV3 ha preguntat a Salvador Cardús, sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, quines són les seves apostes i ha triat "A un pam de la independència", de Vicent Partal, i "Catalunya, last Call", de David Boronat i Salvador García.

El politòleg Ferran Requejo, catedràtic que també forma part del Consell Assessor per a la Transició Nacional, es decanta per "El cas dels catalans", anònims 1714, traduït per Michael Strubell, i "De l'Estatut a l'autodeterminació", de Jaume Bosch.

I l'última recomanació, de la mà d'un llibreter de tota la vida, Joan Fàbregues, de La Llar del Llibre de Sabadell, és per "Som i serem. KAP", de Jaume Capdevila, i "What's up with Catalonia?", de Liz Castro.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut