Madrid

L'Eurostat eleva al 7,1% el dèficit d'Espanya el 2012

La dada està més d'una dècima per sobre del dèficit que va donar el govern Rajoy, del 6,89%. Amb la xifra a la mà, més el nou programa de reformes que aprovarà divendres el Consell de Ministres, la Comissió Europea decidirà si dóna més temps al govern espanyol per complir amb la reducció dels números vermells.

RedaccióActualitzat
El dèficit d'Espanya l'any passat es va situar en el 7,1% segons ha fet públic l'Eurostat, l'Oficina d'Estadístiques Comunitària. La xifra està més d'una dècima per sobre de la dada que va donar l'executiu Rajoy sobre el dèficit, que segons ell va ser del 6,89%.

A més, l'Eurostat ha donat també la xifra del dèficit espanyol comptant les ajudes a la banca, que van arribar al 10,6% del PIB. Aquest és el percentatge més elevat de tota la Unió Europea, davant de Grècia (10%), Irlanda (7,6%) i Portugal (6,4%), segons les dades definitives que ha validat l'Oficina d'Estadístiques Comunitària.

Amb la xifra a la mà, més el nou programa de reformes que aprovarà divendres el Consell de Ministres, la Comissió Europea decidirà si dóna més temps al govern espanyol per complir amb la reducció dels números vermells.

L'executiu comunitari rebrà els pròxims dies les noves mesures que planteja el govern espanyol per ajustar la despesa i fer l'economia més competitiva, i a partir d'aquí decidirà si relaxa l'objectiu d'aquest any, que és del 4,5%. Es dóna per fet que Espanya no el podrà complir. En diverses ocasions la Comissió Europea s'ha mostrat disposada a donar més marge a Espanya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut