L'expolicia Michel Domínguez a la presó de Valdemoro el 1994. (Foto: EFE)
L'expolicia Michel Domínguez a la presó de Valdemoro el 1994. (Foto: EFE)
Barcelona

Detenen a Barcelona l'exmembre dels GAL Michel Domínguez per narcotràfic

L'exinspector de policia i exmembre dels GAL va ser detingut divendres a Barcelona, quan es disposava a fer, suposadament, un lliurament de cocaïna, acompanyat d'un ciutadà colombià.

RedaccióActualitzat
La policia ha detingut a Barcelona l'exmembre dels GAL Míchel Domínguez per un presumpte delicte de tràfic de drogues. El jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona n'ha ordenat l'ingrés a presó, comunicada i sense fiança.

El Ministeri de l'Interior ha confirmat aquest dilluns al matí que Domínguez va ser detingut divendres a l'estació de Sants, on l'exinspector de policia es disposava a fer, suposadament, un lliurament de cocaïna acompanyat d'un ciutadà colombià.

Les diligències d'aquest cas les continuarà instruint el jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, que és el que ja s'encarregava d'aquesta causa, de la qual ja se n'ha decretat el secret de sumari.

Una de les cares més conegudes dels GAL

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que Domínguez ha estat detingut per actuar de "correu" (transportista de droga) per una banda dedicada al narcotràfic. Fernández Díaz ha assenyalat que a l'exmembre dels GAL "se li aplicarà la llei com a qualsevol altra persona".

Míchel Domínguez va ser una de les cares més conegudes de la guerra bruta contra ETA. Va quedar en llibertat a l'any 2000 després de ser condemnat a 108 anys de presó nou anys abans, juntament amb l'exsubcomissari José Amedo. Entre els seus delictes, sis assassinats frustrats i també el segrest de Segundo Marey, a qui van confondre amb un membre de la banda terrorista.
Anar al contingut