Els Prats de Rei

Troben als Prats de Rei una muralla del segle V aC que confirma l'existència del poblat iber de Sikarra

Les obres d'excavació que es fan als Prats de Rei des de fa un mes han revelat un tram de muralla ibèrica del segle V aC, fet que confirma l'existència del poblat iber de Sikarra al municipi.

RedaccióActualitzat
Les obres d'excavació del subsòl als Prats de Rei han revelat l'existència d'un tram de muralla ibèrica amb el seu corresponent fossat, que daten del segle V aC i que confirma l'existència del poblat iber de Sikarra en aquest municipi de l'Anoia. Aquest tram de muralla, situat davant l'església de la Mare de Déu del Portal, s'ha pogut datar gràcies a la troballa d'unes restes de ceràmica grega que situarien la muralla entre els segles V i IV aC i que evidencien que la muralla ja existia al segle V aC.

Fa unes setmanes a les mateixes excavacions arqueològiques van trobar un mosaic paleocristià i ara han localitzat aquest tram de muralla i fossat, que de moment és l'assentament més antic que s'ha trobat mai al municipi. La muralla fa 6 metres de llarg, entre 3 i 5 metres d'ample i 3,6 d'altura i segons ha explicat l'arqueòleg encarregat de l'excavació, Dídac Pàmies, la superfície del tramat defensiu que envoltaria el nucli urbà seria de prop de 6.300 metres quadrats.

L'alcalde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella, en declaracions a Catalunya Informació, ha parlat de la importància que té aquesta troballa per al municipi i la seva història, i destaca que "no parem de trobar coses; de fet, estem contents perquè això ens dóna la notícia que la ciutat de Sikarra ibèrica era aquí, als Prats de Rei.".

A més, l'alcalde ha assegurat que han contactat amb diverses universitats catalanes, la Diputació de Barcelona i la Generalitat per fer una excavació més exhaustiva de la muralla al llarg de l'estiu.
Anar al contingut