Washington

De Guindos admet que l'economia pot caure el triple del previst pel govern espanyol

Segons De Guindos, la caiguda del producte interior brut (PIB) del 2013 estarà entre l'1 i l'1,5%, lluny del 0,5% estimat fins ara per l'executiu de Mariano Rajoy. La contracció de l'economia espanyola, doncs, s'acostarà molt més al que havia previst l'FMI, que parlava de l'1,6%.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha admès per primera vegada que l'economia espanyola podria arribar a caure el triple del previst per l'executiu espanyol. Segons De Guindos, la caiguda del producte interior brut (PIB) del 2013 estarà entre l'1 i l'1,5%, lluny del 0,5% estimat fins ara per l'executiu de Mariano Rajoy. La contracció de l'economia espanyola, doncs, s'acostarà molt més al que havia previst l'FMI, que parlava de l'1,6%.

Com a contrapartida, el ministre De Guindos s'ha mostrat confiat, en una entrevista a "The Wall Street Journal", que l'economia registrarà el 2014 un "lleuger" creixement. El responsable d'Economia espanyol també ha destacat que el pla de reformes que el Consell de Ministres tirarà endavant divendres posarà l'accent en el creixement, i no tant en la reducció, del dèficit. En aquest sentit, ha descartat noves mesures "significatives" d'austeritat.

Respecte a l'objectiu de dèficit, De Guindos ha recordat que s'està negociant amb les autoritats europees. "He d'aconseguir un equilibri entre la reducció del dèficit i el creixement econòmic", un element, aquest últim, que és "la principal preocupació dels inversors internacionals respecte a Espanya". El ministre ha tornat a demanar la integració del sistema bancari europeu per posar fi a la "fragmentació" dels mercats de crèdit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut