Tancada dels estudiants a l'edifici del rectorat. (Foto: ACN)
Els estudiants continuen dormint cada nit al rectorat de la UAB. (Foto: ACN)
Bellaterra

Els treballadors de la UAB s'uneixen als estudiants i també ocupen el rectorat

Asseguren que s'està fent "gairebé un ERO encobert" que afecta 750 contractes d'obra i servei que tenen treballadors que haurien de ser indefinits per la feina que fan.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona se sumen a les accions de protesta que els estudiants del centre van començar la setmana passada. Els representants del personal docent i investigador i d'administració i serveis han anunciat que des d'aquest dilluns mateix s'afegeixen a l'ocupació de l'edifici del rectorat.

La decisió d'unir-se als estudiants en l'ocupació arriba després que divendres 19 d'abril ja van acordar en una reunió donar suport a les mobilitzacions dels estudiants contra les retallades i l'encariment de la universitat pública. Els treballadors de la UAB volen afegir-s'hi per tal de reclamar que es compleixin les resolucions del claustre que afecten els contractes d'obra i servei que desenvolupen treballadors que haurien de ser indefinits per la feina que fan.

Jordi Gassiot, membre del comitè d'empresa, ha explicat que "si parlem d'acomiadaments, en el cas de la UAB, del que estem parlant és d'acomiadaments encoberts de contractes d'obra i servei, que molts no s'estan renovant. És gairebé un ERO encobert i afecta unes 750 persones; de mica en mica, potser com un degoteig, es poden anar produint acomiadaments".

Part dels treballadors se sumaran al grup d'estudiants que des de mitjans de la setmana passada ocupen l'edifici del rectorat, ubicat al campus de Bellaterra.

L'ocupació del rectorat contra l'augment de les taxes universitàries va començar la setmana passada per part d'estudiants de la UAB per reclamar al rector, Ferran Sancho, que faci tots els possibles per defensar el model d'universitat pública. A partir del dijous 18 d'abril, després que un grup passés la nit al rectorat, els estudiants de l'Autònoma van convertir en "indefinida" l'ocupació del rectorat.
Anar al contingut