Nova York

Una fundació holandesa busca voluntaris per anar a viure a Mart i no tornar

Una fundació holandesa busca una vintena de persones disposades a anar-se'n a viure al planeta vermell i quedar-s'hi, en un projecte que es filmarà a l'estil dels "realities". Ja hi ha milers d'interessats en el projecte.

RedaccióActualitzat
Es busquen voluntaris per anar a viure a Mart... i quedar-s'hi. És el que proposa Mars One, una fundació holandesa sense ànim de lucre que ha obert el procés de selecció de candidats per colonitzar el planeta vermell, un projecte que els promotors vinculen tant a la ciència com als "realities" televisius, perquè es gravarà en aquest format i s'emetrà per internet.

Per ser candidat per anar a viure a Mart només cal tenir entre 18 i 40 anys, parlar prou bé l'anglès, estar en bones condicions físiques i pagar una quota d'uns 29 euros. Es calcula que la missió costarà més de 4.500 milions d'euros.

Els organitzadors calculen que els primers quatre voluntaris arribaran a Mart el 2023, després de set anys de formació i d'un viatge de set mesos. Aquestes persones s'hauran de proveir elles mateixes d'aigua, oxigen i menjar. Mart és un gran desert amb una temperatura mitjana de 63 graus negatius.

L'organització sense ànim de lucre que organitza la colonització de Mart defensa que el projecte va més enllà de la ciència. El director general de Mars One, Bas Lansdorp, assegura que "pot canviar la Terra". Encara que admet que, d'entrada, els colonitzadors hauran de renunciar a tenir descendència, Lansdorp assegura que "potser quan hi hagi vint o trenta persones a Mart, es podria convertir en una possibilitat".

En la presentació del projecte a Nova York, els promotors han anunciat que ja han rebut 10.000 correus electrònics de gent interessada a viatjar a Mart.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut