El circ de Circa obrirà el Grec.
El circ de Circa obrirà el Grec.
Barcelona

El circ innovador de Circa obrirà el Grec, enguany amb una seixantena llarga d'espectacles

Aquest any el certamen comptarà amb una seixantena llarga d'espectacles. Una de les novetats és que hi haurà un cicle dedicat específicament al públic familiar. Entre les propostes musicals, Diego "El Cigala", Kiko Veneno o Buika.

RedaccióActualitzat
El Festival Grec 2013 tornarà a apostar enguany per espectacles innovadors i de projecció internacional. El certamen comptarà amb una seixantena llarga d'espectacles, segons han avançat els seus organitzadors, uns espectacles que aniran en la línia que es va iniciar l'any passat d'esdevenir en punt de "creació". En aquest sentit, s'ha avançat que les coproduccions, tant locals com internacionals, dominaran el certamen.

Un espectacle de circ amb música, "Opus", és la proposta amb què la companyia australiana Circa donarà el tret de sortida al Festival al Teatre Grec els dies 1 i 2 de juliol. Els australians exploraran el llenguatge del circ al so dels quartets de corda del compositor rus Dmitri Xostakóvitx, interpretats en viu per la formació Quatuor Debussy.

Entre les novetats, hi haurà un cicle dedicat específicament al públic familiar, amb el nom de MiniGrec, amb tretze muntatges repartits entre set teatres de la ciutat, entre ells "El petit Dalí" o "Perduts a la Viquipèdia".

El Grec també acollirà un muntatge coral protagonitzat per un centenar de barcelonines anònimes ("100Femmes", 19 de juliol), viatjarà al món íntim de Margueritte Yourcenar de la mà de Marc Rosich i Josep M. Pou a "Fuegos" (del 26 al 28 de juliol) i albergarà una experiència de treball compartit entre centres teatrals de tres ciutats europees ("Utopies"; 9 de juliol).

La programació de dansa tornarà a portar a la ciutat un dels coreògrafs internacionals més aplaudits pel públic barceloní, Sidi Larbi Cherkaoui, amb "Puz/zle" (15 i 16 de juliol). Per la seva banda, els catalans Mudit Grau i Ramón Giménez exploraran el món dels sentiments amb "L'ADN de l'ànima" (6 i 7 de juliol).

Diego "El Cigala", Kiko Veneno i Buika, entre les propostes musicals

En l'apartat musical, Diego "El Cigala" (10 de juliol), Jorge Pardo (22 de juliol), Kiko Veneno ( 31 de juliol), Buika (21 de juliol) o Wynton Marsalis i The Jazz at Lincoln Center Orchestra (17 de juliol), que celebra el seu 25è aniversari. La música en català estarà representada pels Blaumut (30 de juliol) i els Ja t'ho Diré (3 de juliol), que tornen puntualment als escenaris. També hi haurà l'actuació de la Banda Municipal de Barcelona en un muntatge amb l'actriu Lloll Bertran.

D'altra banda, el Grec eixampla enguany els acords amb institucions culturals de la ciutat i incorpora el CCCB, la Nau Ivanov, l'Antic Teatre i l'Institut del Teatre.

Les entrades es podran comprar a partir del dia 2 de maig a través del web i a les oficines de Tiquet de Rambles del palau de la Virreina. La programació completa del festival es presentarà a finals del mes de maig, moment en què es posaran a la venda la resta d'entrades.
Anar al contingut