Rigau i Wert se saluden a l'inici d'una reunió sectorial. (Foto: EFE)
Rigau i Wert se saluden a l'inici d'una reunió sectorial. (Foto: EFE)
Barcelona

Rigau insta Wert a replantejar la LOMCE després del dictamen del Consell d'Estat

L'organisme rebutja que la Generalitat hagi de pagar una escola privada a una família que vulgui que el seu fill rebi les classes en castellà. Tot i que el dictamen no és vinculant, la consellera demana al ministre que busqui el consens per refer el projecte de llei.

RedaccióActualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha demanat al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que paralitzi la LOMCE i comenci de nou després del dictamen del Consell d'Estat, que rebutja una part del projecte de llei. El Consell d'Estat discrepa del punt que estabeix que la Generalitat ha de pagar l'escolarització en castellà a qui ho demani, fins i tot en un centre privat en cas que l'alumne no disposi d'oferta pública.

Segons Rigau, el dictamen també assenyala que "el model lingüístic el determina la Generalitat" i que, per tant, és el govern català el que ha de decidir de quina manera han d'assumir els alumnes el nivell òptim en les dues llengües oficials.

Tot i que el dictamen no és vinculant, la consellera ha demanat al ministre que "faci una pausa per pensar-s'ho" i redefineixi la llei per a la millora de la qualitat educativa basant-se en el consens.
Anar al contingut