Sant Joan Despí

L'atur rècord a Espanya, notícia arreu del món

Tant la BBC com la CNN inclouen la notícia a la portada de les respectives edicions digitals.

Irene VaquéActualitzat
L'atur rècord a Espanya és notícia arreu del món. Tant la BBC com la CNN inclouen la notícia a la portada de les respectives edicions digitals, no en primer terme, però sí formant part dels altres temes destacats del dia.

La BBC explica que la xifra evidencia la crisi contra la qual lluita Espanya des de fa cinc anys i es pregunta si, com va anunciar Rajoy, s'haurà tocat sostre pel que fa a nombre de desocupats.

La CNN es fa ressò de la fuga de cervells que causen les poques expectatives laborals a Espanya i remarca que l'atur ha passat del 8,6% de la població activa el 2007, al més del 27% actual. També cita un portaveu del Ministeri d'Economia, que destaca que els moviments de protesta són a Espanya "inferiors" als d'altres països.

Cal avançar uns quants temes a la pàgina web del diari italià "Corriere della sera" fins que trobem la notícia que a Espanya ja són més de 6 milions els desocupats i que el Congrés està blindat per 1.400 policies davant la protesta convocada per encerclar la cambra. La informació recull que la dada del 27,2% d'atur és superior al 26,5% que esperaven els mercats i que la UE espera que s'aprovin noves mesures d'austeritat aquest divendres.

Al britànic "The Guardian", la notícia penja de la informació sobre el creixement del 0,3% de l'economia de les illes. L'edició digital del diari destaca que, entre els menors de 25 anys que no estudien, la taxa d'atur s'eleva fins al 57% i que en algunes províncies andaluses arriba al 40%. També diu que les noves retallades que anunciarà el govern espanyol no ajudaran a crear ocupació i que la pobresa cada cop és més una realitat per a moltes famílies.

A Grècia, el portal Enet recull que la xifra rècord d'atur arriba a la quarta economia de l'eurozona immersa en un pla d'austeritat "sense precedents". A més, indica que Mariano Rajoy havia advertit que les dades no seria bones però sí "menys dolentes que en anys anteriors".

En canvi, en el moment de redactar aquesta informació, la notícia no apareixia als principals diaris francesos, com "Le Monde", que destacaven l'atur rècord també al seu país.
Anar al contingut