L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, al plató d'"Els matins".
L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, al plató d'"Els matins".
Sant Joan Despí

L'abat de Montserrat, amb el dret a decidir: "Catalunya té dret a fer la consulta i, per tant, és bo de fer-la"

Josep Maria Soler dóna suport a la celebració d'una consulta sobre le futur de Catalunya. "Té dret a tot el que li pertoca a una nació i, per tant, a decidir sobre el seu futur". En declaracions a "Els matins" de TV3, l'abat ha afegit que Catalunya té dret a fer la consulta i, per tant és bo de fer-la".

RedaccióActualitzat
L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, dóna suport a la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya. "Té dret a tot el que li pertoca a una nació i, per tant, a decidir sobre el seu futur", ha dit en referència a Catalunya. En declaracions a "Els matins" de TV3, l'abat ha afegit que "Catalunya té dret a fer la consulta i, per tant, és bo de fer-la".

Soler ha recordat que els bisbes catalans han reconegut en diversos documents que Catalunya és una nació, i ha advocat perquè la consulta, que ha confiat que es pugui fer "d'una manera o d'una altra", sigui el màxim de legal possible, perquè així el resultat serà acceptat internacionalment, cosa que l'abat considera fonamental.

L'abat ha explicat que l'abadia, seguint la seva tradició de neutralitat, no hi prendrà partit, però ha precisat que els monjos, a nivell individual, poden defensar el seu criteri lliurement.
Anar al contingut