Barcelona

Es dobla el nombre de pisos dedicats a la prostitució xinesa en cinc anys

Només a l'àrea de Barcelona, la Policia Nacional calcula que n'hi ha un centenar en què almenys mig miler de dones són obligades per les màfies a prostituir-se.

TVC/RedaccióActualitzat
Només a Barcelona hi ha almenys un centenar de pisos dedicats a la prostitució xinesa. La Policia Nacional calcula que hi ha almenys unes 600 dones víctimes d'aquesta xarxa, més del doble que fa cinc anys, quan aquest tipus de prostitució es concentrava a les perruqueries anomenades "de final feliç". Les màfies xineses han anat deixant aquest negoci per instal·lar-se als pisos, on han aconseguit el monopoli.

A internet, s'hi troben fàcilment adreces de contacte. La majoria anuncien noies joves, entre 18 i 35 anys. Els proxenetes tenen una comptabilitat pròpia, que ha permès a la policia comprovar que en un pis es poden obtenir uns beneficis de 25.000 euros mensuals.

Les noies, per la seva banda, treballen en molts casos en un règim quasi d'esclavatge, gairebé 24 hores al dia i només descansant quan estan amb la menstruació. Amb tot, en els últims anys tan sols han presentat denúncia una vintena de noies. La por als proxenetes i a les possibles represàlies contra les seves famílies a la Xina les condemna al silenci.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut