ANÀLISI

Més Tito que mai

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Després de tres mesos de silenci en la seva reaparició mediàtica a la sala de premsa Vilanova ha estat més Tito que mai. Directe en les respostes, sense evitar cap pregunta i amb aquella transparència que el caracteritza, el "míster" ha respost amb proximitat 27 preguntes que li han formulat durant els 40 minuts que ha durat la roda de premsa. Ha dit allò que tots els barcelonistes volien escoltar del seu entrenador, que se sent fort i amb ganes per continuar sent l'entrenador del Barça. De fet, per a ell, el càrrec més que una pressió és com una distracció i van ser els mateixos metges que li van recomanar que no el deixés durant el parell de mesos que va ser de tractament a Nova York. Són tantes les ganes que té d'asseure's a la banqueta del Camp Nou que ja planifica la plantilla per a la temporada que ve, pendent de reforçar-la amb tres fixatges de luxe (un central i dos davanters) que puguin millorar el nivell dels futbolistes que actualment conviuen al vestidor.

Però, abans d'això, Vilanova vol guanyar el més aviat possible la seva primera Lliga, si és possible celebrar-la en l'avió de tornada de Bilbao, millor que esperar a diumenge de la setmana vinent al Camp Nou contra el Betis. I, entremig, intentar fer realitat el somni de remuntar-li al Bayern els quatre gols de renda que porta de Munic. Perquè això sigui possible, Vilanova demana, sobretot, una cosa: que el Barça torni a ser el Barça. Aquell equip que no es va veure dimarts passat a l'Allianz Arena. I ja se sap que si als blaugrana els surt el seu partit, el Bayern ja es pot posar a tremolar. El problema rau que en les condicions actuals, amb Xavi i Messi, les dues peces clau d'aquest fantàstic equip, en inferioritat física, és molt improbable que es pugui veure la millor versió dels blaugrana.

Sobre la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper planava la pregunta sobre l'estat de les relacions personals entre Guardiola i Vilanova, fins que Sonia Sanz, de la COPE, ha decidit formular-la i Tito no ha pogut ser més clar: "Les relacions amb la distància es refreden", ha respost l'actual entrenador del Barça, sense que ningú insistís a remarcar que ni amb tots dos coincidint a Nova York no s'hagi produït un acostament entre Pep i Tito, encara que hagués estat per interessar-se per l'estat de salut d'un company de tants anys greument malalt. La història del Barça, tant propensa a les divisions internes, en viu una de nova entre Guardiola i Vilanova, que recorda molt la de Cruyff i Rexach. Malauradament, els interessos personals es tornen a imposar als del club.
Anar al contingut