Barcelona

ERC, PSC, ICV coincideixen amb Mas que el nou sostre de dèficit queda curt i l'insten a moure fitxa

RedaccióActualitzat
La majoria de partits polítics catalans també veuen que l'augment del sostre de dèficit a l'1,2% anunciat pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, és insuficient. El PSC, Esquerra i Iniciativa demanen a Mas que mogui fitxa.

ERC ha afirmat que no avalarà uns pressupostos basats en aquest objectiu de dèficit, un sostre que el diputat Albert Bosch ha qualificat de "disbarat social" i que creu que condueix Catalunya a una "tragèdia grega" i que "enterra" el sector públic català. Els republicans insisteixen que es podria funcionar amb els comptes prorrogats.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera que aquest nou límit "es queda curt" i reclama una nova revisió a l'alça per fer possible l'impuls de mesures de creixement econòmic. Durant una visita a Mollet del Vallès, Navarro ha fet una valoració global negativa del Consell de Ministres d'aquest divendres i assegura que tot plegat es tracta d'una "constatació del fracàs" de les polítiques econòmiques del govern del PP

Des d'ICV, el portaveu al Congrés, Joan Coscubiela, ha instat el president de la Generalitat a plantar cara contra un objectiu de dèficit "absolutament injust". Coscubiela ha avisat que l'Estat està castigant la sanitat, l'educació i els serveis socials i adverteix que el conflicte no és entre l'Estat i les comunitats, sinó entre "els poderosos i la gent que necessita accedir a la sanitat i l'educació".

Des del mateix partit de govern, CiU, també s'ha criticat la decisió de l'executiu de Mariano Rajoy. El portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat al govern espanyol que doni més "oxigen" a les comunitats perquè puguin ser l'"autèntic motor de l'economia espanyola". Tot i valorar aquesta decisió com un gest positiu, Duran creu que l'objectiu de dèficit de l'1,2% del PIB "ha quedat lluny" del que s'esperava a Catalunya, un dèficit al voltant del 2%.
Anar al contingut