Barcelona

Arriba a Barcelona un vaixell amb joves emprenedors per divulgar i captar nous projectes de negoci

Després de fer la volta a mig món, aquest divendres ha arribat a Barcelona un vaixell molt especial: l'"Explorer". A bord, onze emprenedors han difós idees tan revolucionàries com ara cuinar amb energia solar, construir aparells per netejar els oceans o depurar aigües residuals amb plantes.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Molts creuers atraquen cada dia a Barcelona, però mai n'hi havia arribat un com l'"Explorer". A bord hi viatjaven onze emprenedors amb onze idees tecnològiques que aspiren a canviar el món, 600 estudiants que n'han pres bona nota i una vintena d'experts que els han ajudat a difondre les seves iniciatives.

L'"Explorer" va salpar de San Diego, a la costa californiana, el 9 de gener, i durant 107 dies ha fet la volta a mig món i ha passat per quinze ports de dotze països asiàtics i africans fins a arribar al destí final: Barcelona. 25.000 milles de viatge, amb un sol objectiu: divulgar i captar nous projectes de negoci

Unreasonableatsea és un projecte nord-americà de suport a empreses que volen solucionar problemes de caràcter ambiental i social.

Una de les onze elegides per formar part de l'experiència és Agua, fundada per l'emprenedor extremeny Pedro Delgado i dedicada a la depuració sostenible d'aigües residuals només amb plantes. Delgado, l'únic europeu del projecte, ha aprofitat el viatge per donar a conèixer la seva idea a països com el Vietnam o Ghana, on l'accés a l'aigua potable continua sent un problema greu.
         
L'"Explorer" ja ha deixat de ser una aula flotant. Abans de posar punt final a la seva aventura, però, Pedro Delgado i els altres deu emprenedors compartiran les seves experiències en diverses trobades amb estudiants catalans.
Anar al contingut