Barcelona

Els actes de commemoració dels 300 anys de la derrota del 1714 es dividiran en tres categories: Érem, Som i Serem

S'han presentat els actes de commemoració dels 300 anys de la derrota del 1714. La comissió del Tricentenari organitza i coordina totes les activitats que es faran fins a l'11 de setembre del 2014 amb la voluntat que sigui popular, participativa i transversal. Els actes es divideixen en tres categories: Érem, Som i Serem.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit la presentació dels actes commemoratius del Tricentenari, una celebració organitzada conjuntament pel govern i l'Ajuntament de Barcelona i que recorda la fi del setge a Barcelona i la derrota dels catalans, fa tres-cents anys, l'11 de setembre del 1714, davant de les tropes borbòniques en la Guerra de Successió. L'any que ve farà 300 anys que Catalunya va perdre la sobirania i amb ella les institucions, com les Corts, la Generalitat i el Consell de Cent; la justícia, la capacitat d'encunyar moneda o d'organitzar l'autodefensa militar.

Fa dos anys es va crear la comissió de commemoració per recuperar i divulgar la memòria d'aquells fets i la supressió dels drets i les institucions catalanes com a conseqüència del decret de Nova Planta. Amb aquest objectiu, a partir del 9 de setembre es programaran una sèrie d'actes, com ara congressos, exposicions, rutes pels llocs emblemàtics vinculats al 1714 i esdeveniments populars de música, teatre, art i recreacions històriques. També se'n vol fer difusió tant a les escoles com a les universitats. Serà tot un any d'activitats que es clausuraran amb un gran acte final, l'11 de setembre del 2014.

Érem, Som i Serem

Les actuacions i activitats del Tricentenari es divideixen en tres categories: Érem, Som i Serem, segons s'explica a la web del tricentanari.

En l'àmbit de l'"Érem" s'ha de retrobar la identitat catalana, a través de la recuperació de la nostra història amb exposicions, debats, conferències i publicacions.

L'apartat "Som" vol cohesionar i recrear el nostre present fent que la societat catalana participi d'un projecte col·lectiu basat en uns valors comuns tot escenificant que partint d'una desfeta, persistim en la reconstrucció nacional i que som dipositaris d'una memòria que ens empeny a defensar i exigir els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya.

Pel que fa a "Serem", es tracta de projectar el nostre futur, definint quina volem que sigui la nostra realitat amb el nostre esforç per gaudir dels nostres drets i compartir els nostres deures com a ciutadans del món.



El logotip

L'acte de presentació s'ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on s'ha presentat una icona inspirada en el penó de Santa Eulàlia, símbol de la resistència del setge a Barcelona, serà la imatge oficial de la commemoració del tricentenari de l'11 de setembre de 1714. El logotip identificarà tots els actes commemoratius que es faran arreu del territori.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut