El fins ara rector de la UPC, Antoni Giró, en una imatge d'arxiu.
El fins ara rector de la UPC, Antoni Giró, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El rector de la UPC convoca eleccions anticipades

Una decisió anunciada en un comunicat i presa després que el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va anunciar que faria de mediador en el conflicte laboral que afecta els treballadors interins de la UPC.

RedaccióActualitzat
El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró, ha convocat eleccions anticipades per a l'octubre. Una decisió anunciada en un comunicat i presa després que el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va anunciar que faria de mediador en el conflicte laboral que afecta els treballadors interins de la UPC.

L'encara rector va firmar un acord amb la Generalitat que obligava a reduir el nombre de professors interins per garantir la viabilitat econòmica de la universitat. Giró argumenta que la seva obligació com a rector era "mantenir-se ferm en l'acord signat per tal de garantir la viabilitat econòmica" de la universitat "malgrat les pressions en sentit contrari", però que el "canvi de posició" de la Generalitat l'ha fet canviar d'opinió.

"Atesa la situació de la UPC, crec que no és prudent realitzar les eleccions de manera precipitada, en període d'exàmens o no lectiu, perquè es dificultaria el debat i la participació majoritària de la nostra comunitat", afirma Giró en el comunicat.

Dilluns vinent, Giró traslladarà al Consell Social el contingut de la "Moció 1 aprovada pel Claustre Universitari, i ratificada posteriorment pel Consell de Govern" pel qual "el Claustre Universitari declara la seva oposició a l'apartat del projecte de pressupost del 2013 que planteja la disminució de la plantilla de PDI i PAS, incidint especialment en la temporalitat, amortitzant places vacants i ocupades per personal interí, i demana al rector que prengui les mesures necessàries per a la seva anul·lació".
Anar al contingut