Barcelona

La Generalitat entrega els premis als millors horts escolars en el marc de la Fira Biocultura

La Generalitat ha entregat a la fira Biocultura, a Barcelona, els primers premis Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica als millors horts ecològics escolars. Els guanyadors han estat l'Escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera i dues escoles de Tona i Lleida.

RedaccióActualitzat
Aquest dissabte la Generalitat ha fet entrega del primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica als millors horts escolars de Catalunya. En aquesta primera edició s'hi han presentat més de 100 escoles i instituts, i han guanyat l'Escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera, l'Escola Era de Dalt de Tona i l'Escola Països Catalans de Lleida.

Es tracta d'un premi pioner a Catalunya i també a tot l'estat espanyol, on no hi ha cap iniciativa similar. En canvi, en altres països com els Estats Units o Austràlia sí que hi trobem premis destinats a horts escolars.  

L'objectiu és fomentar el coneixement de l'agricultura biològica entre els nens i és precisament el que s'ha fet en els horts de les escoles guanyadores, on no s'han utilitzat ni insecticides ni herbicides per combatre les malures.

Els premis han consistit en un guardó d'autor i 700, 500 i 300 euros, per al primer, segon i tercer projectes guanyadors.

Productes ecològics a Biocultura

L'entrega s'ha fet en el marc de la vintena edició de Biocultura, la fira anual de productes ecològics i consum responsable, que se celebra des d'aquest dijous i fins el diumenge 28 a Barcelona. Té com a finalitat impulsar el consum de productes ecològics.

Uns 750 expositors, el 53% dels quals són d'aliments ecològics, omplen el Palau Sant Jordi. A més, també s'han organitzat unes 300 activitats, entre conferències i tallers de, per exemple, teràpies alternatives, tractaments naturals, com fer un hort... Com a novetat, hi ha unes demostracions per part de diversos xefs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut