El fins ara rector de la UPC, Antoni Giró, en una imatge d'arxiu.
El fins ara rector de la UPC, Antoni Giró, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

La Secretaria d'Universitats insta l'equip directiu de la UPC a trobar solucions de viabilitat econòmica sense recórrer a acomiadaments

La Universitat Politècnica de Catalunya apunta a una reducció de jornada i de sou del 15% per fer-ho possible. La Generalitat s'hi ha pronunciat en un comunicat poques hores després que el rector de la UPC, Antoni Giró, ha convocat eleccions anticipades i s'ha mantingut ferm en l'anunci de l'acomiadament de 300 treballadors.

RedaccióActualitzat
La Secretaria d'Universitats insta l'equip directiu de la Universitat Politècnica de Catalunya a trobar solucions que permetin la viabilitat econòmica del centre sense recórrer a acomiadaments. En aquest sentit apunta a una reducció de jornada i de sou del 15% per fer-ho possible.

La Secretaria d'Universitats s'hi ha pronunciat en un comunicat poques hores després que el rector de la UPC, Antoni Giró, ha decidit convocar eleccions anticipades. És una decisió que Giró ha justificat pel fet que la Generalitat, al seu entendre, ha modificat la postura mantinguda fins ara en relació amb la situació financera d'aquesta universitat.

Giró afirma que, per fer possible la viabilitat de la UPC, van acceptar un acord amb la Generalitat que obligava el centre a disminuir el recursos humans. D'aquí que Giró fins ara s'hagi mantingut ferm en l'anunciat acomiadament de 300 treballadors.

La Secretaria d'Universitats, en canvi, afirma que mai no ha volgut condicionar cap mesura concreta a la UPC més enllà del compliment dels objectius de sostenibilitat.

Giró va anunciar ahir a la nit eleccions anticipades, poc després que el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va intentar fer de mediador en el conflicte laboral que hi ha a la UPC, i va considerar que hi havia mesures alternatives als acomiadaments.
Anar al contingut