Roma

Enrico Letta presenta un govern de coalició amb la mà dreta de Belusconi per desbloquejar la crisi política italiana

Després de dos dies d'intenses negociacions, Letta ha acceptat formalment el càrrec de primer ministre i ha presentat la llista de ministres del nou govern.

RedaccióActualitzat
Itàlia finalment té nou govern. El primer ministre designat aquesta setmana pel president Giorgio Napolitano, Enrico Letta, ha aconseguit tancar un executiu de coalició. Es tracta d'una llista de 21 ministres, vuit sense cartera, en què hi ha representants de les principals forces polítiques italianes.

Al nou govern no hi serà personalment Silvio Berlusconi però sí el seu número dos, Angelino Alfano, que ocuparà el càrrec de viceprimer ministre i ministre de l'Interior.

Il Cavaliere apareixia somrient davant la premsa poc abans d'anunciar-se el govern. Continua sent l'home fort d'Itàlia, però es manté a l'ombra, i es mostra com una peça clau per a l'estabilitat d'un país que, en plena recessió econòmica, ha estat dos mesos sense govern.

El president de la República, Giorgio Napolitano, ha reconegut que aquest era "l'únic govern possible". Un govern, diu, que no podia tardar més a constituir-se, "pel nostre interès, i per l'interès d'Europa."

Després de dos dies d'intenses negociacions, Letta manté els altres dos ministeris que Berlusconi cobejava: el d'Economia recau en el president del Banc d'Itàlia, Fabrizio Sacomanni, i el de Justícia l'ocupa Anna Maria Cancellieri, fins ara ministra de l'Interior de Mario Monti. En el d'Afers Estrangers hi haurà l'excomissària europea Emma Bonino, representant de l'esquerra radical.

El nou jurarà aquest diumenge al matí i s'espera que Letta el presenti dilluns en un Parlament partit en dos i un Senat amb majories impossibles per obtenir el vot de confiança.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut