La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.
Barcelona

Rigau admet que no pot garantir que no hi hagi més retallades en ensenyament

La consellera d'Ensenyament admet que no pot garantir que en el futur hi hagi més retallades en el sector, ja sigui en sous o en pagues extres als mestres, com a conseqüència, ha dit, de l'exigència del govern central que el dèficit de les comunitats autònomes sigui menor.

RedaccióActualitzat
Hi haurà més retallades a l'educació? La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, assegura que no pot respondre que no. Rigau admet que no pot garantir que en el futur hi hagi més retallades en el sector, ja sigui en sous o en pagues extres als mestres.
 
En una entrevista al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, la consellera culpa d'aquesta situació l'exigència del govern espanyol que el dèficit de les comunitats autònomes sigui menor. Rigau justifica que hi ha una gran dificultat de fer quadrar els comptes. Rigau assegura que "mentre el govern central reparteixi en contra de les comunitats autònomes està repartint en contra dels serveis públics".  En aquesta línia, Rigau ha fet una crida a la comunitat educativa, que es manifesta a Barcelona contra les retallades a l'ensenyament públic, perquè no oblidin, en les seves reclamacions, que l'origen dels problemes ve, diu, per aquest objectiu de dèficit marcat pel govern del PP.

La consellera d'Ensenyament també ha retret a l'executiu espanyol que no aporti solucions a l'atur i es conformi a dir que no millorarà fins al 2016.
Anar al contingut