Sant Joan Despí

Millo diu que Mas ha de presentar els pressupostos i negociar la flexibilització del límit de dèficit

El portaveu del Partit Popular de Catalunya al Parlament, Enric Millo, insta el govern de Mas a presentar els pressupostos i negociar la flexibilització del límit de dèficit. Millo, a "L'entrevista del diumenge", del 3/24, culpa ERC de fer xantatge al govern i paralitzar-lo.

RedaccióActualitzat
El portaveu del PP català al Parlament, Enric Millo, ha assegurat que el govern espanyol estaria obert a flexibilitzar el sostre de dèficit de Catalunya per sobre de l'1,2% que va autoritzar divendres el Consell de Ministres sempre que no es gastin diners en coses innecessàries.

A l'espai de "L'entrevista del diumenge", Millo ha instat el govern a elaborar els pressupostos de la Generalitat per al 2013 immediatament amb el límit de dèficit de l'1,2%. Després, ha dit, hi haurà temps per negociar amb l'executiu de Rajoy un marge addicional, mai superior al 2%, que s'autoritzaria per part de Madrid si es consideren adequades les prioritats de despesa.

"El govern d'Espanya, per primera vegada, està disposat a flexibilitzar aquesta mitjana de l'1,2%, que serà el que s'establirà a totes les comunitats autònomes, flexibilitzar-lo per a les comunitats que tenen unes necessitats financeres més grans i, per tant, jo crec que està en condicions de garantir la suficiència financera que necessita la Generalitat de Catalunya per afrontar la despesa social sempre que el govern de la Generalitat abandoni la  actitud de malgastar diner públic que encara té aquests moments."

Millo ha afegit que el govern ha de fer i presentar els pressupostos: "Som l'única comunitat espanyola que no té pressupostos presentats, això no té cap mena de justificació i ara no ja no excusa. El govern l'ha de fer amb aquest 1,2% i ha de dir 'aquest seria el pressupost però nosaltres necessitem un marge de finançament per poder atendre aquesta i aquesta i aquesta prioritat' que no ens han explicat encara".

Millo també ha demanat a CiU que perdi la por del que qualifica de xantatge d'Esquerra Republicana.

"Convergència i Unió ha de perdre la por del xantatge d'Esquerra Republicana: si no perd aquesta por, és impossible que parli amb ningú i manté Catalunya en un atzucac, en un forat, bloquejada, paralitzada, sense pressupostos i ara ja té unes xifres que li permeten perfectament fer un pressupost i té un marge per negociar i crec que el govern d'Espanya està en condicions de prendre en consideració les necessitats per una millor suficiència financera."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut