Madrid

Rajoy invita Mas a un dinar amb empresaris de l'automòbil per donar un missatge de suport a Catalunya

Redacció - 28/04/2013 - 21.42h.

Moviments entre govern espanyol i català

Les relacions Barcelona-Madrid fa temps que grinyolen, almenys públicament, pels plans sobiranistes del govern però tant Mariano Rajoy com Artur Mas han iniciat fa un temps i de portes endins un cert acostament. Una trobada en secret a La Moncloa a mitjans de març i una reunió extraordinària del govern en què Mas instava als consellers en reprendre vies de diàleg amb els ministeris precedeixen un nou gest, que aquesta vegada arriba des de Madrid.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha invitat el president de la Generalitat, Artur Mas, a un dinar el 10 de maig amb empresaris del sector de l'automòbil a Barcelona. L'organitza la Moncloa coincidint amb el Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona i es preveu que Rajoy aprofitarà el  discurs, en clau econòmica, per donar un missatge de suport a Catalunya.

Mas encara no ha confirmat la seva presència però s'espera que hi acudeixi.  Fonts de la presidència catalana expliquen que aquest és l'habitual dinar protocol·lari previ al saló, al qual sempre assisteix el president de la Generalitat, i que si fa dos anys era amb el ministre Sebastián aquesta vegada comptarà amb Rajoy.

D'aquesta trobada en podria sortir la segona foto pública entre els dos dirigents dels últims set mesos. L'última vegada que se'ls va veure junts va ser el 9 de gener, a la inauguració de l'AVE Barcelona-Girona-Figueres. En aquella ocasió no hi va haver fotografia oficial, només la imatge de quan s'encaixaven la mà. Per trobar l'altra cita pública de tots dos ens hem de remuntar al 20 de setembre del 2012, quan Rajoy va rebutjar la petició de Mas d'articular un pacte fiscal semblant als models del País Basc i Navarra, fet que va accelerar la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya.

En una situació d'"emergència econòmica", en paraules del mateix Mas, han augmentat els contactes amb el govern espanyol per alleujar  a situació i el president català ha admès aquesta mateixa setmana que negocia amb Madrid una millora del finançament autonòmic.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots