Dos excursionistes morts en una allau a la cara nord del Cadí.
Dos excursionistes morts en una allau a la cara nord del Cadí.
Montellà i Martinet

Dos excursionistes moren en una allau a la cara nord del Cadí

L'accident ha passat al municipi de Montellà i Martinet, a la cara nord de la serra. Els Bombers han pogut recuperar els cossos a les dues de la matinada. Es tracta de dos homes de 39 anys veïns de Santa Perpètua de Mogoda.

RedaccióActualitzat
Dos excursionistes han mort aquest diumenge en ser arrossegats per una allau al coll de la canal del Cristall, a la cara nord del Cadí, segons ha confirmat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Bombers han pogut recuperar els cossos a les dues de la matinada. Es tracta de dos homes de 39 anys veïns de Santa Perpètua de Mogoda.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís, per part de la família, a les 17.51 d'aquest diumenge, de la desaparició de dos excursionistes que havien anat a fer la canal del Cristall, a Estana, del municipi de Montellà i Martinet, i no havien tornat. Immediatament es va activar l'operatiu de recerca, amb membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) i el suport de deu vehicles dels Bombers de la Generalitat. Els van buscar durant tota la tarda i, finalment, els van localitzar al voltant de les 22.00 hores i en van recuperar els cossos a les dues de la matinada. En l'operatiu també hi van participar els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.
 
Els dos excursionistes es van veure sorpresos per una allau. Els equips de rescat, però, els van poder localitzar gràcies als senyals emesos per l'ARVA que portaven, un aparell que acostumen a dur els alpinistes experimentats.
El risc d'allaus aquest diumenge a la serra del Cadí era moderat, de nivell 2 en una escala de 5, segons el Butlletí de Perill d'Allaus.
Anar al contingut