Neu a finals d'abril, amb dades històriques

Actualitzat
La nevada del cap de setmana ha estat històrica a punts de les comarques de Tarragona. A Falset feia gairebé 50 anys que no nevava tant a finals d'abril. Els gruixos de neu al Pirineu Oriental han superat el mig metre.


Finalment, la pertorbació càlida de dijous va ser absorbida divendres per una de molt freda procedent d'Islàndia i ens ha acompanyat durant el cap de setmana amb un cel gris, amb precipitacions continuades i amb una caiguda forta de les temperatures.

Un mantell de neu va cobrir ahir bona part de les comarques de l'interior de Tarragona i va deixar una imatge poc habitual de finals d'abril. La cota de neu va caure: va agafar a partir de només 500 metres i va arribar a poblacions com Siurana al Priorat, Horta de Sant Joan a la Terra Alta i Falset al Priorat.

A Horta de Sant Joan fa només nou anys van tenir una nevada similar, el 27 d'abril del 2004. En canvi, a Falset ha estat històrica; una nevada tan tardana i copiosa no es veia des del 1964, fa 49 anys.

Al Pirineu la neu ha estat abundant i fins i tot ha baixat a les cotes mitjanes del Prepirineu. La neu va arribar a tota la Cerdanya i a nombroses poblacions de muntanya del Berguedà i el Ripollès, com Gósol i Setcases. Els gruixos de neu més importants, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, han estat:
53 cm a Ulldeter, al Ripollès.
46 cm a Espot (2.500 m), al Pallars Sobirà.
39 cm a Sasseuva (2.200 m), a la Vall d'Aran.
32 cm a Prat d'Aguiló (2.100 m), a la Cerdanya.
29 cm a Núria (2.000 m), al Ripollès
21 cm al Port de Comte (2.300 m), al Solsonès.
12 cm al PN dels Ports (1.100 m), al Baix Ebre.
3 cm a Prades (900 metres), al Baix Camp.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut