Madrid

Alfredo Sáenz dimiteix com a conseller delegat del Santander

El banquer se'n va quan encara cueja el cas del seu polèmic indult i havent cobrat, l'any passat, més de 8 milions d'euros, i amb una pensió de 88 milions. El seu substitut serà Javier Marín.

RedaccióActualitzat
Alfredo Sáenz Abad ha dimitit com a vicepresident i conseller delegat del Banc Santander i així ho ha comunicat al consell d'administració de l'entitat. El banquer ha presentat la renúncia voluntària d'aquests càrrecs quan encara cueja el cas del seu polèmic indult a les acaballes de l'època Zapatero. A més, també ha deixat de formar part del consell, segons ha informat el Santander.

El seu substitut serà Javier Marín Romano, que es va incorporar al Santander el 1991 i que fins ara ha ocupat el lloc de director general del banc i responsable de la divisió global d'Assegurances, Gestió d'Actius i Banca Privada.

El banquer del Santander va ser indultat per Zapatero quan l'executiu del PSOE estava en funcions, el febrer del 2011. Sáenz havia estat condemnat en ferm per haver autoritzat el 94, quan era president del Banesto, una querella contra uns empresaris catalans tot i saber que no tenien cap responsabilitat penal. Alguns d'ells van anar a presó per la falsa querella.

L'indult de Zapatero va esborrar la condemna a tres mesos de presó i la inhabilitació per denúncia falsa. Però posteriorment, el Suprem va considerar que el president del govern espanyol es va extralimitar prenent aquesta decisió. De fet, el Suprem va dictaminar que l'objectiu de Zapatero era justament que no l'afectés la normativa que l'inhabilitava per ser banquer a causa dels seus antecedents penals.

El cas encara va viure un nou episodi recentment, quan el govern del PP va aprovar un nou decret i va obrir la porta perquè els banquers amb antecedents, si tenien una bona conducta personal i una àmplia trajectòria professional, poguessin continuar en el càrrec. El que havia de decidir finalment era el Banc d'Espanya, on el debat entre consellers era més que calent.

Últim sou de 8 milions, pensió de 88 milions d'euros

Per això, segons algunes fonts, la solució l'hi ha servit amb safata el mateix Banc Santander, tot i que Emilio Botín, el president, sacrifica el seu home de confiança de molts anys, estrateg i executor dels plans que han portat l'entitat als llocs més alts de tots els rànquings.

D'aquesta manera Alfredo Sáenz  tanca una etapa de banquer iniciada al Banc Biscaia que el va portar a reflotar Banca Catalana; després, a Banesto, i, finalment, al Santander. Se'n va havent cobrat, l'any passat, més de 8 milions d'euros, i amb una pensió de 88 milions.

Durant anys, ha estat el banquer més ben pagat d'Espanya, juntament amb Francisco González (BBVA) i Emilio Botín (Banesto).
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut