Santpedor

La Policia Local de Santpedor posa en marxa un nou canal de denúncia ciutadana a través de WhatsApp

La Policia Local de Santpedor ha estrenat un nou canal de comunicació entre el cos i els ciutadans mitjançant WhatsApp. Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, rep el nom de Sometent 3.0, en record de l'antic cos de vigilància.

RedaccióActualitzat
La Policia Local de Santpedor ha posat en marxa un nou canal de comunicació amb els habitants d'aquest municipi del Bages mitjançant l'aplicació de missatgeria mòbil WhatsApp. L'ús d'aquest canal permet que els ciutadans puguin fer arribar als agents avisos d'infraccions o fets delictius en el mateix instant que estan passat, fet que provoca que la policia pugui actuar ràpidament.

La Policia Local de Santpedor ha volgut aprofitar la immediatesa que permet WhatsApp per posar en marxa un projecte que permeti establir una relació directa i gratuïta amb els ciutadans. El projecte rep el nom de Sometent 3.0, en referència a la seguretat col·lectiva que representava l'antic cos de vigilància. Aquest serà el cinquè canal de comunicació del municipi, ja que a banda del telèfon 112, dues línies de telèfon, una fixa i un mòbil i correu electrònic, també tenen Twitter des de la tardor passada.

Segons ha declarat Moisès Gimeno, el sergent en cap de la Policia Local de Santpedor, aquest nou canal permet aportar més informació ja que "la gent, quan comunica un fet en el qual hi ha una mica d'estrès, un accident o alguna cosa, no t'aporta tota la informació" i la millor manera és amb l'enviament d'un document gràfic com ara "una foto, una imatge, un vídeo: pot aportar aquesta objectivitat i et pot donar la magnitud real que hi ha. Aquest és l'avantatge de WhatsApp.".

A Santpedor, gràcies a aquesta iniciativa pionera a Catalunya, ja han aconseguit durant la seva primera setmana en funcionament fer tots els tràmits per un robatori en un domicili i identificar un lladre. A més amb aquesta eina no només es denuncien fets delictius, sinó que també es podrà fer servir per a tràmits administratius o notificacions.
Anar al contingut