Arturo Rocher, cap de seguretat de l'empresa dels ferrocarrils valencians, entrevistat per Évole.
Arturo Rocher, cap de seguretat de l'empresa dels ferrocarrils valencians, entrevistat per Évole.
València

L'oposició reclama la reobertura de la comissió d'investigació de l'accident del metro de València

Ximo Puig, líder dels socialistes valencians, ha explicat que remetran a la fiscalia la gravació del programa "Salvados", de Jordi Évole, "perquè hi apareixen nous indicis i testimonis que segons el nostre parer exigeixen la reobertura del judici". Al programa, un dels alts càrrecs de l'empresa de ferrocarrils admet que van ser alliçonats per tal d'esquivar qualsevol responsabilitat penal i política.

RedaccióActualitzat
L'oposició al Parlament valencià ha demanat la reobertura de la comissió d'investigació sobre l'accident del metro de València després que un dels alts càrrecs de l'empresa de ferrocarrils ha admès al programa de televisió "Salvados" que van ser alliçonats per tal d'esquivar qualsevol responsabilitat penal i política.

L'accident va passar el 3 de juliol del 2006 i es va saldar amb 43 morts, però no va dimitir ningú. La comissió parlamentària es va fer setmanes després del sinistre, en ple mes d'agost, i es va tancar al cap de cinc dies amb la conclusió que va ser un accident imprevisible, sense cap responsable més enllà del maquinista, que hi va morir.

Arturo Rocher, cap de seguretat de l'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, va assegurar al programa de Jordi Évole, titulat "Olvidados", que tots els compareixents de l'empresa hi van anar a declarar alliçonats per donar la versió oficial dels fets, sense cap esquerda. Ximo Puig, líder dels socialistes valencians, ha explicat que remetran a la fiscalia la gravació del programa "perquè hi apareixen nous indicis i testimonis que segons el nostre parer exigeixen la reobertura del judici".

Cotino s'esmuny i no assisteix a l'acte previst

Durant el programa, emès aquest diumenge i que ha tingut molta repercussió a Twitter, Évole intenta que l'actual president del Parlament valencià, Juan Cotino, respongui les acusacions que va comprar el silenci d'algunes de les famílies de les víctimes. Cotino no va voler parlar, i aquest dilluns no ha acudit a la cambra tot i tenir un acte previst a la seva agenda.
Anar al contingut