Barcelona

Mas diu que amb un dèficit del 2,1% només caldria reduir els pressupostos 300 o 400 milions

El president de la Generalitat diu que, si el govern espanyol permet un dèficit del 2,1%, només caldrà una retallada de 300 o 400 milions d'euros per ajustar-s'hi. Artur Mas reconeix que aquest nou ajust seria difícil però assumible gràcies als nous impostos. Fins ara CiU i ERC deien que amb l'1,2% d'objectiu de dèficit calia retallar 3.800 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha sorprès amb un nou càlcul de les retallades que hauria de fer el govern si l'Estat augmentés el sostre de dèficit fins al 2,1%. Ara Mas assegura que amb aquest límit de dèficit només caldria reduir el pressupost 300 o 400 milions. Fins ara, CiU i ERC havien dit que, amb l'objectiu de l'1,2% actual, l'ajust havia de ser de 3.800 milions d'euros, una xifra que Mas es veu incapaç de complir.

Així doncs, en una entrevista a La Xarxa, Mas ha refet els comptes que fins ara hi havia damunt la taula i ha al·legat que, amb l'augment d'ingressos gràcies als nous impostos i una retallada de 300 o 400 milions, "tot i que també seria molt dolorós i patint", l'executiu podria quadrar el dèficit al 2,1%. "Ho podríem arribar a fer", ha sentenciat el president. I ha afegit: "molt més d'això, serà molt difícil".
 
Mas ha assegurat també que està disposat a començar immediatament les negociacions per incrementar el marge de dèficit perquè, segons assegura, és impossible fer uns pressupostos amb el límit de l'1,2%. "No ho han dit de manera definitiva, i, per tant, entenem que hi ha marge de negociació, que nosaltres encetarem immediatament de manera que estiguem en disposició d'aprovar els pressupostos com més aviat millor", ha reconegut.

 El PP, per la seva banda, continua demanant que es presentin els comptes amb el límit de dèficit a l'1,2%, mentre que Esquerra proposa que qui sàpiga com retallar 3.800 milions d'euros ho expliqui.

Polèmica catalanoextremenya arran del finançament

D'altra banda, en la mateixa entrevista a  la Xarxa de Televisions Locals., el president ha respost amb contundència al president extremeny, el popular José Antonio Monago, que va presentar un informe en què argumenta que l'objectiu de dèficit asimètric que reclama Catalunya perjudicaria les regions complidores, com Extremadura. Mas ha assegurat: "És pura hipocresia, tot això. Ens presenten Extremadura com si salvessin els catalans l'exercici de cada any. Però, qui és el que aporta i qui és el que rep? Catalunya aporta molt més del que rep. Extremadura, rep més o aporta més? Rep molt més del que aporta (...). Home, una mica de serietat i una mica de decència."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut