Imatge de Iúlia Timoixenko i, de fons, la bandera ucraïnesa.
Estrasburg considera que Ucraïna va detenir de manera il·legal Timoixenko.
Estrasburg

Estrasburg condemna Ucraïna per la detenció "il·legal" de l'exprimera ministra Timoixenko

La justícia europea ha decidit condemnar el govern d'Ucraïna per considerar que l'exprimera ministra del país Iúlia Timoixenko la van detenir de manera "arbitrària i il·legal". Timoixenko està empresonada des de l'octubre del 2011 per delicte d'abús de poder. La van acusar per firmar un contracte amb Gazprom, l'empresa russa exportadora de gas, quan era al capdavant del govern.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Ucraïna per violar els drets fonamentals de la líder opositora Iúlia Timoixenko, empresonada des del 2011. El tribunal ha donat la raó a l'exprimera ministra, després d'estimar que la seva detenció provisional és "arbitrària i il·legal".

Els jutges d'Estrasburg consideren que la detenció provisional de Timoixenko és contrària al conveni europeu de drets humans, i que n'hi hauria hagut prou amb una ordre per no abandonar la ciutat on es trobava. La sentència conclou que l'exprimera ministra no va rebre cap indemnització per la seva detenció il·legal i va veure restringit l'ús dels seus drets i llibertats. El tribunal ha rebutjat, en canvi, les denúncies de maltractaments presentades per la líder opositora.

Fa mig any, Iúlia Timoixenko es va declarar en vaga de fam a la presó per protestar pel que considerava un frau en les eleccions legislatives del país. En aquells comicis va guanyar el Partit de les Regions de Ianukóvitx, tot i que sense majoria absoluta.
Anar al contingut