Els manifestants han cremat un ninot de Rajoy davant la seu del PP a Barcelona.
Els manifestants han cremat un ninot de Rajoy davant la seu del PP a Barcelona.
Barcelona

Dos detinguts i destrosses en el mobiliari urbà després d'una manifestació alternativa a Barcelona per l'1 de Maig

La marxa, convocada per la CUP i diversos moviments socials, anticapitalistes i sindicats minoritaris, ha començat a la plaça dels Països Catalans i ha anat fins als Jardinets de Gràcia. A l'alçada del carrer Còrsega diverses dotacions dels antiavalots han dispersat una part dels concentrats. Hi ha hagut destrosses en el mobiliari urbà i s'han trencat aparadors.

RedaccióActualitzat
Unes 6.000 persones, segons els Mossos d'Esquadra, han participat en la manifestació alternativa que s'ha fet aquest 1 de maig al vespre a Barcelona. La marxa estava convocada per la CUP i diversos moviments socials, anticapitalistes i sindicats minoritaris. La mobilització s'ha saldat amb dos detinguts i amb destrosses en el mobiliari urbà i en aparadors de botigues i entitats bancàries.

Un dels detinguts és menor. L'han detingut per desordre públic i l'han traslladat a l'Oficina d'Atenció al Menor, a la Ciutat de la Justícia. L'altre és un adult que va agredir un policia i és a la comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra a l'espera de declarar. De resultes de les identificacions fetes durant la manifestació també s'ha detingut una tercera persona que tenia un ordre de cerca judicial.

La manifestació ha començat a la plaça dels Països Catalans i ha anat fins als Jardinets de Gràcia. A l'alçada del carrer Còrsega, diverses dotacions dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra han dispersat una part dels concentrats perquè, segons han explicat, hi havia problemes.

Un dels moments de més tensió ha estat quan han passat per davant de la seu del PP a Barcelona, al carrer Urgell a tocar de la Diagonal. Els manifestants hi han cremat un ninot de paper que simulava ser el president del govern espanyol.
Anar al contingut