Thierry en el moment de la seva detenció.
Thierry, en una imatge d'arxiu, en el moment de la detenció.
Euskadi

ETA, en un nou comunicat: "Ja n'hi ha prou de jugar amb la vida i els drets dels presos polítics"

La banda terrorista ETA ha emès un comunicat en què responsabilitza el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president francès, François Hollande, de la mort de qui va ser el seu número 1, Thierry, i de bloquejar el procés obert amb el seu alto el foc.

RedaccióActualitzat
La banda terrorista ETA ha emès un comunicat en què responsabilitza el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president francès, François Hollande, de la mort de qui va ser el seu número 1, Javier López Peña, àlies "Thierry". Segons les seves paraules textuals, "ja n'hi ha prou de jugar amb la vida i
els drets dels presos polítics".


Segons ETA, la "dispersió, aïllaments i càstigs que pateixen els presos" busquen "deixar sense recorregut el procés de resolució".

En el comunicat, publicat pel diari "Gara", la banda acusa els governs espanyol i basc de "bloquejar" el procés obert amb l'alto el foc i proposa fer front a aquesta situació "incrementant la pressió popular". "Tots, cadascú amb un discurs, actuen com si no s'hagués produït cap canvi significatiu en la situació política, intentant posar la responsabilitat del bloqueig sobre les esquenes de l'esquerra abertzale". I afegeix: "És insultant."

ETA carrega especialment contra el PNB per, diu, oferir "la seva total lleialtat al responsable del bloqueig, el govern espanyol". "Faria millor si augmentés el nivell d'exigència als dos governs i comencés a fer aportacions positives al procés."
Anar al contingut