Barcelona

Un pres es fuga de la Model intercanviant-se amb el seu germà després d'una visita

Redacció - 02/05/2013 - 15.38h.

S'escapa un près a la Model

Un pres del centre penitenciari de la Model ha fugit en intercanviar-se amb el seu germà, que havia anat a veure'l. Els fets van passar ahir al vespre, quan va acabar una comunicació que estaven mantenint el pres i diversos familiars. L'intern, que es trobava empresonat de forma preventiva des del gener per un cas de violència domèstica, va aprofitar la semblança amb el seu germà per burlar el control de seguretat.

El germà del fugitiu ha estat detingut a l'interior del centre i continua a l'espera de passar a disposició judicial, i pel que fa al pres fugat, els Mossos d'Esquadra han establert un dispositiu per localitzar-lo. Des de l'Àrea d'Inspecció de la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia han obert un expedient disciplinari arran d'aquest possible error d'aplicació del procediment de control, seguiment i finalització de les comunicacions, que podria derivar en mesures disciplinàries i sancionadores.

El representant del sindicat de presons CSIF a Catalunya, Juan Luis Escudero Pérez, ha denunciat que els funcionaris de presons que s'encarreguen del control de les visites familiars no disposen de la tecnologia necessària, com ara lectors d'empremtes digitals, i han de fer les comprovacions a ull, amb l'ajuda de lupes.

A la Model hi ha una mitjana de 2.000 comunicacions mensuals que, segons Justícia, es desenvolupen amb normalitat i sense incidències i seguint el mateix procediment que a la resta de centres penitenciaris de Catalunya.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Vídeos

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots