Saragossa

Detenen un espia informàtic per gravar la vida íntima i sexual de centenars de veïns

L'home, de 34 anys, va aconseguir controlar remotament els ordinadors i gravar milers d'imatges a través de les seves càmeres.

RedaccióActualitzat
Un espia informàtic de 34 anys ha estat detingut a Saragossa per gravar la vida íntima i sexual de centenars dels seus veïns a través dels seus ordinadors.
 
L'expert informàtic, un pedòfil amb alts coneixements tècnics i escasses relacions socials, va aconseguir controlar remotament els ordinadors dels seus veïns després de vulnerar els mòdems wifi amb els quals es connectaven a la xarxa amb un potent troià.
 
D'aquesta manera, podia activar les càmeres web dels aparells sempre que volia i tenia accés a gairebé tota la informació sensible dels aparells: des de contrasenyes de diferents serveis web a arxius emmagatzemats en el disc dur que podia copiar. A més, també podia executar programes o espiar les converses de les víctimes a les seves xarxes socials.  
 
La policia ha informat que l'home va gravar milers d'imatges dels veïns i que, en algunes ocasions, va accedir a diversos ordinadors alhora i els va controlar simultàniament de forma gairebé completa i imperceptible. Les gravacions es feien de forma "silenciosa", inadvertida per als usuaris, i a qualsevol habitació a la qual les víctimes portessin els seus ordinadors. Així, els usuaris podien estar escoltant música o fent qualsevol altre ús de l'ordinador, des del bany al dormitori.
 
Els agents de la Policia també han informat que l'home va compartir a través de xarxes P2P més de 500 arxius amb contingut explícit de pornografia infantil que emmagatzemava al seu ordinador.
 
L'operació l'han fet agents del Grup de Delictes Tecnològics de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Saragossa, amb la col·laboració de la Brigada d'Investigació Tecnològica (BIT) de la Comissaria General de la Policia Judicial.  
Anar al contingut