Iraquians traslladen un fèretre.
El mes d'abril ha estat el més mortífer a l'Iraq. (Foto: Reuters)
Iraq

Més de 700 persones van morir a l'abril a l'Iraq, el mes més mortífer des del juny de 2008

Es tracta del mes més mortífer des del juny del 2008, segons dades de l'ONU. La causa principal de la violència són els enfrontaments sectaris entre sunnites i xiïtes.

RedaccióActualitzat
El mes d'abril ha estat el més on hi ha hagut més morts a l'Iraq des del juny del 2008. L'ONU assegura que el mes passat van morir 712 persones i 1.633 van quedar ferides al país. Unes dades que superen amb escreix el balanç difós aquest dimecres que parlava de 460 morts, basant-se en xifres dels ministeris iraquians de Salut, Interior i Defensa.

La violència s'ha tornat a convertir en quotidiana a l'Iraq, sobretot a Bagdad, al nord i a l'oest del país des del passat 23 d'abril, tot i que molt més reduïda que en els anys posteriors a la invasió nord-americana. La causa principal són els atacs de grups sunnites contra ciutadans xiites. I és que els sunnites se senten discriminats pel govern Nuri al-Maliki, de majoria xiïta.

Bagdad ha estat la zona més afectada per aquesta nova onada de violència que sacseja el país amb 211 morts i 486 ferits entre la població civil, seguida de Diyala, Salahuddin, Kirkuk, Nínive i Anbar. Dimecres, van morir almenys una quinzena de persones en diversos atemptats arreu de l'Iraq.
Anar al contingut