Muqdisho

La fam a Somàlia va causar 258.000 morts el 2011, la meitat menors de 5 anys

Redacció - 02/05/2013 - 13.10h.

La fam que va viureSomàlia el 2011 va causar la mort d'unes 258.000 persones, la meitat de les quals nens menors de 5 anys. Segons dades que ha publicat la FAO, l'Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació, entre l'octubre del 2010 i l'abril del 2012, van morir uns 133.000 infants, aproximadament un 10% dels menors de cinc anys del sud i centre de Somàlia.

Aquesta és la primera vegada que es dóna una xifra aproximada del nombre de morts per la sequera i la conseqüent fam que van afectar sis regions diferents del país. L'estudi l'han elaborat conjuntament diverses agències de l'ONU i la nord-americana USAID.

"Ara tenim una idea de la veritable enormitat d'aquesta tragèdia humana", ha dit Mark Smulders, un dels economistes sénior de la FAO.

A les zones més afectades per la fam, com Bajo Shabelle o Mogadiscio, van morir un 18% i un 17% dels nens menors de 5 anys, respectivament, mentre que el percentatge va baixar lleugerament fins al 13% a la regió de Bay.

Segons el mateix informe, els mesos més tràgics van ser entre maig i agost del 2011.

Somàlia és un dels quatre països que formen la banya d'Àfrica, un dels territoris més pobres del continent i castigat sovint per la fam. L'estudi ressalta que la crisi alimentària del 2011 va afectar més de 13 milions de persones i va ser la pitjor que ha sofert el país en els últims 25 anys.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots