Barcelona

Les entitats creuen que la nova retallada en la llei de dependència la deixa "ferida de mort"

La presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, ha advertit que aquesta nova tisorada, de més de 1.000 milions, suposarà "més empobriment de moltes famílies" i "la destrucció de llocs de treball en el tercer sector". Guiteras ha criticat especialment el fet que s'incrementi el copagament, perquè "només se'n podran beneficiar uns quants, que són els que es podran pagar els serveis".

RedaccióActualitzat
Les entitats socials veuen "ferida de mort" la llei de dependència amb la nova retallada que hi vol fer el govern espanyol, que preveu aportar-hi 1.108 milions d'euros menys, una xifra que és superior a la partida que l'administració central tenia pressupostada per aquest any, de 1.087 milions. La presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, ha advertit que aquesta nova tisorada suposarà "més empobriment de moltes famílies" i "la destrucció de llocs de treball en el tercer sector".

Segons Guiteras, el problema és que l'executiu de Mariano Rajoy "opta per un model que no posa les persones al centre de les seves polítiques", sinó que ha decidit "que retalla drets i empobreix moltes famílies". "Amb aquesta decisió, apareixen de nou les polítiques d'esquerra i de dreta, que fins ara tenien en comú ajudar els més desafavorits".

Guiteras, que ha dit que espereran a veure què pot fer la Generalitat per pal·liar aquesta nova situació, ha criticat especialment el fet que s'incrementi el copagament, perquè "només se'n podran beneficiar uns quants, que són els que es podran pagar els serveis". En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la presidenta de la Taula del Tercer Sector també ha explicat que s'afegeix pressió sobre les famílies afectades, en una llei en la qual molta gent ja ha quedat a la vorera, perquè els dependents de grau moderat no han arribat a cobrar mai res.

Per la seva banda, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, s'ha compromès a trucar aquest mateix dijous a Madrid per saber els detalls d'aquesta retallada i ha denunciat que la Generalitat ja assumia una part del que li corresponia a l'Estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut