Urdangarin en una imatge d'arxiu acudint als jutjats a declarar. (Foto: EFE)
Urdangarin en una imatge d'arxiu acudint als jutjats a declarar. (Foto: EFE)
Palma

El jutge del "cas Nóos" rebutja la petició de retirar-li el passaport a Iñaki Urdangarin

El magistrat ha desestimat la petició de Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular en el cas, de retirar-li el passaport després que es fes públic que havia rebut una oferta de feina a Qatar. El gendre del rei, doncs, imputat en aquest cas de presumpta apropiació de fons públics, pot viatjar lliurement si així ho desitja.

RedaccióActualitzat
El jutge del "cas Nóos", José Castro, no veu motius per ordenar la retirada del passaport a Iñaki Urdangarin. El magistrat ha desestimat la petició de Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular en el cas, de retirar-li el passaport després que es fes públic que havia rebut una oferta de feina a Qatar.

Castro argumenta en la resolució l'arrelament familiar d'Urdangarin a Espanya i el fet que, fins ara, sempre ha acudit al jutjat quan se l'hi ha demanat. Urdangarin, doncs, imputat en aquest cas de presumpta apropiació de fons públics, pot viatjar lliurement si així ho desitja. L'única obligació que té el gendre del rei és informar la justícia del seu lloc de residència.

La Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de les Balears, que exerceix l'acusació particular, s'havien oposat a aquesta petició.
Anar al contingut