Un nen al costat de la runa d'uns edificis bombardejats per forces lleials al règim.
Un nen al costat de la runa d'uns edificis bombardejats per forces lleials al règim sirià a la població de Raqqa. (Foto: Reuters)
Al Baida

L'oposició siriana eleva a 150 els civils morts en una massacre de les forces lleials al règim

Nova massacre a Síria. L'oposició al règim parla d'almenys 150 morts a mans de les forces lleials al president Bashar al-Assad. L'organització opositora Coalició Nacional Siriana afirma que els civils morts a la població d'Al-Baida, molts d'ells nens i dones, han estat executats, apunyalats o cremats, i reclama la intervenció immediata de l'ONU perquè ho considera un genocidi.

RedaccióActualitzat
Nova massacre a Síria en una població de majoria sunnita a mans suposadament de les forces alauites del president Bashar al-Assad. Els combats a la població costanera d'Al-Baida entre els rebels i l'exèrcit han fet desenes de morts. L'oposició eleva a 150 la xifra de civils executats per forces lleials al règim. Segons estimacions difoses per l'organització opositora Coalició Nacional Siriana, aquests civils, dones i nens molts d'ells, han estat executats de forma sumària, apunyalats o cremats, i afegeix que hi ha desenes de persones desaparegudes.

La coalició opositora qualifica aquesta acció de genocidi, tal com ho defineixen els tractats internacionals, i reclama una intervenció immediata del Consell de Seguretat de l'ONU perquè s'investiguin els assassinats per part del Tribunal Penal Internacional.

Aquest dijous, l'Observatori Sirià pels Drets Humans havia informat que la xifra de morts en aquesta massacre podia arribar al centenar. Segons diferents testimonis, els milicians progovernamentals que haurien comès suposadament les execucions procedien d'aldees veïnes de majoria alauita, la confessió del president Bashar al-Assad, que té el seu principal feu en aquestes zones costaneres. Poc abans d'aquesta acció, les forces pròximes al règim van bombardejar altres zones de Síria, com la ciutat de Raqqa, al centre del país.
Anar al contingut