Prototip amb impressora 3D. Imatge de recurs.
La impressió tridimensional reprodueix un objecte capa a capa i es fa servir en diverses aplicacions mèdiques.
Melbourne

Austràlia crearà teixits nerviosos i cartílags en impressores 3D

La impressió tridimensional reprodueix un objecte capa a capa a partir d'informació digital i es fa servir en l'actualitat en diverses aplicacions mèdiques.

RedaccióActualitzat
Científics australians han assegurat que d'aquí a tres anys podran reproduir teixits nerviosos i cartílags a través de la impressió en 3D, una tecnologia que preveu crear òrgans humans durant la pròxima dècada.

Experts del Centre de Ciències Electromagnètiques de la Universitat de Wolongong i l'Hospital St Vincent de Melbourne han explicat que faran servir una mena de "biotinta" per construir parts humans.

El director del Centre de Ciències Electromagnètiques ha explicat que per reproduir aquestes parts humanes utilitzaran cèl·lules del pacient per crear teixits capaços de ser acceptats pel seu cos. "El 2025, és possible que puguem fabricar òrgans complets funcionals, fets a la mida de cada pacient", ha explicat.

La impressió tridimensional reprodueix un objecte capa a capa a partir d'informació digital i es fa servir en l'actualitat en diverses aplicacions mèdiques, com ara implants amb plàstics i metalls biocompatibles per a pacients específics.
Anar al contingut