Barcelona

Els EROs es disparen un 71% el 2012, amb 35 acomiadats cada dia

Segons dades de Comissions Obreres, el 2012 hi ha hagut 5.500 expedients de regulació d'ocupació, un 71% més que el 2011 i una xifra rècord. En total, han afectat 75.000 treballadors; 13.000 van perdre la feina i la resta es van veure afectats per EROs temporals. El sindicat denuncia que la reforma laboral ha estimulat l'ús d'aquest mecanisme per regularitzar i flexibilitzar les plantilles.

RedaccióActualitzat
Trenta-cinc treballadors són acomiadats cada dia. Segons dades de Comissions Obreres, el 2012 els EROs s'han disparat, fins al punt que hi ha hagut 5.500 expedients de regulació d'ocupació, un 71% més que el 2011 i una xifra rècord. En total, han afectat 75.000 treballadors; 13.000 van perdre la feina i la resta es van veure afectats per EROs temporals.

El sindicat denuncia que la reforma laboral, aprovada l'any passat, ha estimulat l'ús d'aquest mecanisme per regularitzar i flexibilitzar les plantilles, ja que més de la meitat dels EROs han estat temporals, de manera que els treballadors han deixat d'anar a treballar durant dies o setmanes per necessitats de producció.

Tot i que la demarcació de Barcelona concentra la majoria dels expedients, Comissions Obreres alerta de l'augment que hi ha hagut a les comarques de l'interior i el Prepirineu com el Ripollès, l'Urgell o el Pallars.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut